Choose language

Felújítják a Gál József Sportcsarnokot

2016-10-07 23:55:42
accamera2.jpg
Nagyléptékű sporberuházások várhatóak a jövőben. Takáts László, Földi László és Ványi Zsolt tartott sajtótájékoztatót.

Takáts László polgármester:
A látvány-csapatsport támogatás keretében igénybe vehető társasági adókedvezmény (TAO támogatás) vissza nem térő lehetőséget kínál arra, hogy a nyolcvanas években épült, mára jelentősen leromlott állapotú és gazdaságosan nem üzemeltethető Gál József Sportcsarnok a kor követelményeinek megfelelően megújuljon. Ezért a város a Ceglédi Kék Cápák Sport Egyesülettel, valamint a Ceglédi Kosárlabda Egyesülettel együtt kidolgozta a létesítmény felújításának és korszerűsítésének tervét. A TAO felhasználásához az egyesületeknek igazolniuk kell a 30%-os önrészt, amit Cegléd Város Önkormányzata biztosít.
A tervezői költségbecslés alapján a fejlesztés TAO támogatás keretében elszámolható összege bruttó 2.722.076.250., ennek 30%-os önrésze pedig bruttó 816.622.875. forint, amelyből a Képviselő-testület már 21.240.750. forintra vállalt kötelezettséget. Ez már kifizetésre került. Az önrész fennmaradó összegét az egyesületek részére fele-fele arányban kell átutalni, az ütemezés szakaszos, a beruházás megvalósításának ütemében, a műszaki teljesülésnek megfelelően történhet. Terveink szerint 2018-ban készülhet el a beruházás.

Földi László országgyűlési képviselő
A Gál József Sportcsarnok felújításának elindítását az Országgyűlés által kezdeményezett és elfogadott TAO szabályozás teszi lehetővé. Ez a Fidesz által kidolgozott rendszer az elmúlt 6 évben.....millió forint fejlesztési forrást hozott Ceglédre. Ebből lehetett elkezdeni a Városi Sportuszoda és a Malomtó széli Sporttelep megújítását is. A sportcsarnok fejlesztése a sportegyesületek, a város és a térség közös érdeke, ezért mint országgyűlési képviselő mindent meg fogok tenni, hogy segítsem a létesítmények tulajdonosát, Cegléd városát abban, hogy képes legyen előteremteni a felújítás önrészét, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy a nemzetközi hírű ceglédi sport méltó helyen készülhessen. Örülök, hogy a vízilabda, futball és judo után a kornak megfelelő minőségi helyszínen készülhetnek majd kézilabdásaink, kosárlabdázóink, birkózóink és tekéseink is.

Ványi Zsolt ügyvezető igazgató Ceglédi Sportcsarnok Kft.
A Sportcsarnok felújítása és átépítése az elmúlt, – de megkockáztatom – az elkövetkezendő 30 év legnagyobb horderejű beruházása lesz Cegléd város (sport)életében.
Az egymás melletti két szabványos méretű kézilabda pálya lehetőséget ad, olyan nagyszabású versenyek megrendezésére is, amiről eddig csak álmodozni mertünk.
Ezzel az elrendezéssel megoldható, hogy a versenysport edzéseit és mérkőzéseit nem sértve, egyéb bevételteremtő rendezvényeket is tarthassunk egyidejűleg.
Ebben a létesítményben edzenek majd a birkózóink is. Így most már a magyar birkózás ceglédi fellegvárának sportolói is méltó körülmények között tudnak készülni a versenyeikre. Csak úgy, mint az első osztályba szereplő tekéseink, akik egy teljesen új 4 sávos, nemzetközi minősítésű teremben játszhatják bajnoki mérkőzéseiket.
Feszült várakozással és természetesen sok munkával járó két év lesz, de sportvezetőként, sportemberként nem tudok nagyobb örömet elképzelni annál, mikor e teljesen megújult sportcsarnokot birtokba vehetik majd sportolóink.

Takáts László polgármester Cegléd
Azzal is tisztában van a városvezetés és a Fidesz frakció, hogy nem kis terhet vállal a város ezzel magára az elkövetkező két évben, de ezt egy olyan lehetőségnek tartjuk, amivel megoldhatjuk a ceglédi kézi- és kosárlabda, a birkózás és a teke évek óta tarthatatlan helyzetét, segíthetjük azokat az egyesületeket, amelyek évtizedek óta öregbítik Cegléd hírnevét. Hajrá Cegléd!
Észak Ipari - kereskedelmi övezet fejlesztés második üteme
2020-06-18 19:30:07
MINTEGY 500 MILLIÓ FORINTBÓL VALÓSUL MEG CEGLÉDEN AZ ÉSZAK IPARI – KERESKEDELMI ÖVEZET FEJLESZTÉSÉNEK MÁSODIK ÜTEME

A Széchenyi 2020 program keretében, „Ipari területek bővítése az Északi Ipari-Kereskedelmi Övezetben Cegléden” címmel, 500 millió forintos európai uniós támogatásból újul meg Cegléden egyebek mellett az Ipartelepi út egy szakasza. A 4-es főút és az Ipartelepi út közötti területen teherbíró utak építése és felújítása, közművek és infrastruktúra kiépítése, valamint a tervek szerint egy adminisztratív szolgáltató központ építésének első fázisa valósulhat meg.
 
Épül a kerékpárút a Pesti úton
2020-04-30 15:45:26
Folytatódik a kerékpárutak fejlesztése, bővítése Cegléden. A Pesti úton is elkezdődött a munka.
 
Karrierlehetőség junior műszaki menedzser munkakörben
2018-09-21 09:41:23
Csatlakozzon csapatunkhoz Junior műszaki menedzser munkakörbe!
Karrierlehetőség műszaki menedzser munkakörben
2018-09-21 09:36:46
Kezdje az új évet új lendülettel, új munkahelyen! Műszaki menedzsert keresünk!