Válasszon nyelvet:

A ceglédieket várták megbeszélésre

2016-05-27 19:24:04
szab2.jpg

A lakosságot várták arra a fórumra, amin a téma újra csak a Szabadság tér tervezett átalakítása volt. Ezzel a találkozóval le is zárult a véleményeztetési sorozat. Most következik az összegzés, majd a végleges tervek előkészítése. A tervek és remények szerint az átalakítást már idén elkezdhetik. Az első szakasz az Evangélikus bazársor előtti terület lesz.

 

 

Az egyik legfontosabb kérdés sokak számára a Szabadság tér zöldfelületeinek nagysága, a fák, virágok. Az erre vonatkozó tervekről is beszélt a tervező a tegnapi fórumon. De a polgármester is beszélt arról, szeretnék ha a valóban szép és pihenésre alkalmas lenne a tér. Korábban már civil szervezetekkel, tervezőkkel, építészekkel is átbeszélték az átalakítási javaslatokat, tegnap tehát a  lakosságot várták. Most következik az összegzés. 

 

"Összeülünk, összefoglaljuk, ebből születik majd egy kis írás, tanulmány, hogy mi az, amiben változtatunk az eredeti elgondoláson ezeknek az egyeztetéseknek a hatására. Rövid időn belül pedig főépítész asszony, tervező illetve a városvezetés elkezdi a részletes tervek kidolgozását, átbeszélését.  Ezután kezdődhet meg az engedélyezési tervek elkészítése." - mondta el a fórumon Szebeni Dávid, a Ceglédi Városfejlesztési Kft. ügyvezetője.

 

Jelentős változtatásokat nem kell végrehajtani a terveken - ez derült ki eddig. "Nagyrészt finomításokról van szó. Amit én most látok jelentősebb változás, az abból ered, hogy a város időközben a rendezvényeinek egy jelentős részét más terekre helyezte át. Ez látszik az idei rendezvénynaptáron is és valószínűleg ez a következő években is így lesz. A Szabadság tér mint rendezvénytér egy-két rendezvényt tud majd befogadni. Így ezekhez tudjuk igazítani a burkolatszélességeket is, ami azt jelenti, hogy inkább a zöld felületekre próbáljuk helyezni a hangsúlyt." - tette hozzá.

 

Szebeni Dávid elmondta nagyon bíznak abban, hogy az első ütem már fizikai formában is látható lesz az evangélikus bazársor előtt.

 

Forrás: ctv.hu

Fotó: Kisfaludi

Észak Ipari - kereskedelmi övezet fejlesztés második üteme
2020-06-18 19:30:07
MINTEGY 500 MILLIÓ FORINTBÓL VALÓSUL MEG CEGLÉDEN AZ ÉSZAK IPARI – KERESKEDELMI ÖVEZET FEJLESZTÉSÉNEK MÁSODIK ÜTEME

A Széchenyi 2020 program keretében, „Ipari területek bővítése az Északi Ipari-Kereskedelmi Övezetben Cegléden” címmel, 500 millió forintos európai uniós támogatásból újul meg Cegléden egyebek mellett az Ipartelepi út egy szakasza. A 4-es főút és az Ipartelepi út közötti területen teherbíró utak építése és felújítása, közművek és infrastruktúra kiépítése, valamint a tervek szerint egy adminisztratív szolgáltató központ építésének első fázisa valósulhat meg.
 
Épül a kerékpárút a Pesti úton
2020-04-30 15:45:26
Folytatódik a kerékpárutak fejlesztése, bővítése Cegléden. A Pesti úton is elkezdődött a munka.
 
Karrierlehetőség junior műszaki menedzser munkakörben
2018-09-21 09:41:23
Csatlakozzon csapatunkhoz Junior műszaki menedzser munkakörbe!
Karrierlehetőség műszaki menedzser munkakörben
2018-09-21 09:36:46
Kezdje az új évet új lendülettel, új munkahelyen! Műszaki menedzsert keresünk!