Válasszon nyelvet:

Napelemes lámpák kerültek a Bürgeház dűlőbe

2015-12-09 20:47:53
1231439311096641790677896448248226323043158o.jpg
A több helyi vállalkozásnak is otthont adó Bürgeház dűlőben már régi kérés volt, hogy a város oldja meg a közvilágítást. Szebeni Dávid elmondta, a ceglédieknek munkát adó helyi vállalkozások kéréseit a város vezetése igyekszik kiemelten kezelni, ezért igyekeztek most is megoldást találni. Az eredetileg az Ordass köz első ütemébe szánt két napelemes kandeláber ezért került most a Bürgeház dűlőbe.

Szebeni Dávid, a  Ceglédi Városfejlesztési Kft. ügyvezetője: "Ez a városvezetés és személyesen Takáts László polgármester úr is a ciklus elején kijelentette, hogy munkájának egyik alappillére a helyi vállalkozások megbecsülése. Ennek megfelelően adott esetben a ceglédi vállalkozók kéréseit előrébb soroljuk, mint egyes városszépítési tevékenységeket. Jött egy kérés a Komandor Kft. vezetőjétől, miszerint az a közvilágítás bővítés, ami a Bürgeház dűlőben éppen zajlik, sajnos pont az ő telephelyükig nem futott ki. Megnéztük a helyszínt és láttuk, hogy ezzel a két kandeláberrel gyorsan orvosolni tudnánk ezeket a megvilágítási problémákat, amik itt ezzel előálltak."

Némi közműegyeztetés után a kandelábereket elhelyezték, működnek, ráadásul gazdaságosan. És még az áramszolgáltatóval sem kellett így külön egyeztetéseket folytatni - mondta Szebeni Dávid. A két napelemes lámpa tehát a Komandor Kft. kapujához és az oda vezető út kanyarulatába került. A cég vezetője elmondta, az első nagy előrelépés az volt, amikor végre a balesetveszélyes Bürgeház dűlőt rendbe tették. Már az is nagy öröm volt számunkra, a lámpa pedig újra csak fontos előrelépés.

Szeleczki László, a Komandor Hungary Kft. ügyvezetője: "Ez egy kb. 7-8 éve indult folyamat, amikor kaptunk egy ígéretet a közvilágításra is. Itt nincsen tömegközlekedés. Itt korán kezdődik a műszak. Több műszakban is dolgoznak a Bürgeház dűlőben és több száz emberről beszélünk, akik a bejárásukat kerékpárral vagy éppen gyalogosan oldják meg sok esetben. És a sötétben ez nem könnyű. Tehát ez egy óriási dolog."

A bürgeház dűlő több szakaszán elkezdődött a közvilágítás kiépítése, amit a Várvag Kft. koordinál, és várhatóan december 31-re elkészül.

(ctv)


 
Észak Ipari - kereskedelmi övezet fejlesztés második üteme
2020-06-18 19:30:07
MINTEGY 500 MILLIÓ FORINTBÓL VALÓSUL MEG CEGLÉDEN AZ ÉSZAK IPARI – KERESKEDELMI ÖVEZET FEJLESZTÉSÉNEK MÁSODIK ÜTEME

A Széchenyi 2020 program keretében, „Ipari területek bővítése az Északi Ipari-Kereskedelmi Övezetben Cegléden” címmel, 500 millió forintos európai uniós támogatásból újul meg Cegléden egyebek mellett az Ipartelepi út egy szakasza. A 4-es főút és az Ipartelepi út közötti területen teherbíró utak építése és felújítása, közművek és infrastruktúra kiépítése, valamint a tervek szerint egy adminisztratív szolgáltató központ építésének első fázisa valósulhat meg.
 
Épül a kerékpárút a Pesti úton
2020-04-30 15:45:26
Folytatódik a kerékpárutak fejlesztése, bővítése Cegléden. A Pesti úton is elkezdődött a munka.
 
Karrierlehetőség junior műszaki menedzser munkakörben
2018-09-21 09:41:23
Csatlakozzon csapatunkhoz Junior műszaki menedzser munkakörbe!
Karrierlehetőség műszaki menedzser munkakörben
2018-09-21 09:36:46
Kezdje az új évet új lendülettel, új munkahelyen! Műszaki menedzsert keresünk!