Válasszon nyelvet:

Újabb szakasz készült el - átadták a megújult Kossuth teret

2016-04-30 16:03:41
1306326010623682538362738693297763809072198o.jpg

Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztünk - így fogalmazott ma a megújult Kossuth tér hivatalos átadóján a polgármester. A beruházás negyedik ütemében a Kazinczy utca és Pesti út közötti szakaszon a járda térkőburkolatot kapott, de új padokat, kerékpártárolókat is kihelyeztek. A munka azonban nem ér véget, és nem csak a központban, de a város külső területein is folytatódnak a fejlesztések - hangsúlyozta Takáts László.


 

Teljes hosszában megszépült most már a Kossuth tér. Befejeződött a negyedik ütem is. A ma reggel tartott sajtótájékoztatón nem csak az eddigi munkákról, de a következő hónapok beruházásairól is beszélt a polgármester.

 

"Azt gondolom, hogy egy nagyon szép szakaszon vagyunk túl, hiszen ezzel a beruházással megvalósult a tér egyik felének felújítása, illetve a piac előtti területek is elkészültek. Gyakorlatilag a hosszú évek óta fennálló, tarthatatlan  állapotú járda, az összetöredezett burkolat az teljesen megújult, úgyhogy most már a ceglédiek egy szép kulturált környezetben lehetnek. De nem csak ez a fontos ebben, hanem az is, hogy gyakorlatilag ez egy olyan beruházás, ahol sikerült bevonni az érintett vállalkozásokat." - fogalmazott Takáts László.

 

A város vezetésének az a célja, hogy Cegléd élhetőbb legyen. A munka pedig folytatódik, az idei évben a Kossuth tér belső részét is szeretnék megújítani. A belvárosi városrész egyik képviselője, Imregi Tibor is elismerően beszélt a megújult térről és a kivitelezésről. "Amellett, hogy új térburkolatot kapott a körzetemnek ez a része, még külső műtárgyakkal is gyarapodott. Fák kerültek ki, a növényzet megújult, új kerékpártárolók kerültek ki, ami fontos része volt ennek. Az én véleményem szerint a munkálatok is nagyon jól ütemezve, határidőre elkészültek, aminek nagyon örülök. Azt gondolom, hogy ez bizonyítja azt is, hogy a Városfejlesztési Kft elindítása egy jó dolog volt." - mondta el a körzet képviselője.

 

"Egy felértékelődés előtt álló városban, mint Cegléd különösen fontos, hogy a lendületet kapó fejlesztések során se feledkezzünk meg a városi közösség bevonásáról. Ezért a Kossuth téri felújítások során is partneri egyeztetéseket folytattunk a területen érintett vállalkozókkal, a kerékpáros egyesülettel és a Látássérültek Egyesületével. Többek között az ő javaslataik figyelembe vételével helyeztünk ki több kerékpártárolót és tettük könnyebben használhatóvá a közterületet. - tette hozzá Szebeni Dávid, a Ceglédi Városfejlesztési Kft. ügyvezetője.

 

A Kossuth tér felújításának ugyanis egyik nagyon fontos eleme az akadálymentesítés. A többitől eltérő színű sávok figyelmeztetik a gyengénlátókat például arra, hogy kereszteződéshez, gyalogátkelőhöz érnek hamarosan. A látássérültek azonban egy másik helyszínen is segítséget kaptak. Úgynevezett beszélő lámpát alakítottak ki számukra a Pesti út Szent Imre herceg utca kereszteződésében. "Ehhez most már elkezdjük a távirányítókat beszerezni, hiszen azzal működtethetők. Ugye ehhez majd pályázatokra lesz szükségünk, mert nem annyira kedvező az ára, mint ahogy mi ezt szerettük volna. De ez nagyon nagy segítség lenne a látássérültek számára." - tette hozzá Pap Anita, a Cegléd és Térsége Látássérültjeinek Egyesületének elnöke.

 

A tájékoztatón a polgármester elmondta: nem csak a városközpontban, a külső területeken is indulnak beruházások. A napokban elkezdődik a fürdőhöz vezető bekötő utca építése, de a város több területen újítanak meg utakat, készülnek az útalapok - hangsúlyozta Takáts László.

 

Forrás: cegledinfo.hu

Fotó: Szokolai

Észak Ipari - kereskedelmi övezet fejlesztés második üteme
2020-06-18 19:30:07
MINTEGY 500 MILLIÓ FORINTBÓL VALÓSUL MEG CEGLÉDEN AZ ÉSZAK IPARI – KERESKEDELMI ÖVEZET FEJLESZTÉSÉNEK MÁSODIK ÜTEME

A Széchenyi 2020 program keretében, „Ipari területek bővítése az Északi Ipari-Kereskedelmi Övezetben Cegléden” címmel, 500 millió forintos európai uniós támogatásból újul meg Cegléden egyebek mellett az Ipartelepi út egy szakasza. A 4-es főút és az Ipartelepi út közötti területen teherbíró utak építése és felújítása, közművek és infrastruktúra kiépítése, valamint a tervek szerint egy adminisztratív szolgáltató központ építésének első fázisa valósulhat meg.
 
Épül a kerékpárút a Pesti úton
2020-04-30 15:45:26
Folytatódik a kerékpárutak fejlesztése, bővítése Cegléden. A Pesti úton is elkezdődött a munka.
 
Karrierlehetőség junior műszaki menedzser munkakörben
2018-09-21 09:41:23
Csatlakozzon csapatunkhoz Junior műszaki menedzser munkakörbe!
Karrierlehetőség műszaki menedzser munkakörben
2018-09-21 09:36:46
Kezdje az új évet új lendülettel, új munkahelyen! Műszaki menedzsert keresünk!