Válasszon nyelvet:

Vidám vásári hangulat a megújult Ordass közben

2016-10-10 20:08:02
ordass-vasar.jpg
Az intim hangulatú térre, amely Kígyó-közként volt ismert, (jelenlegi nevét Ordass Lajos evangélikus püspökről kapta) beköltözött a vidámság az elmúlt napfényes vasárnapi délelőttön. Kicsik és nagyok nagyon jól szórakoztak a Dél-Pest Megyei Ízek utcája rendezvényen, a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében.
 

A kistérség szinte valamennyi települése megjelent. Minden sátor jobbnál-jobb falatokkal, ínycsiklandozó süteményekkel várta a kilátogatókat. Volt itt szilvási kolbász mustra, berceli hurka kóstoló, törteli sajt kínálat, dánszentmiklósi különlegesség (alma és csirkemell rántva, frissen), pogácsák, kelt tészták, csak néhány gasztronómiai kínálatot felsorolva. Rendkívül szórakoztató volt Gulyás Ferenc népzenész előadása, bemutatója. Sikerült neki a közönséget is belevonnia, és énekeltetnie. Turisztikai szempontból is hasznos volt a látogatás, mert több olyan kiadványt, ismertetőt, hoztak magukkal a kistérségi vendégek, amelyek sokak számára nem voltak ismertek. Így például kaphattunk Kamra - Túra túraútvonal térképet, a homokháti tanyákról:hozzá információkat ízekről, a várható élményekről, a közelünkben lévő tanyákon.

 

De beszerezhettük a Tápiószőlősi Kalendáriumot és Dánszentmiklós történetét, megismerkedhettünk Ceglédbercel életével, és sorolhatnám az érdekesebbnél érdekesebb kiadványokat. Dánszentmiklós készülve a Téli Fesztiválra (december 3.), ahol almás étkek főző versenye is lesz, többféle almás süteménnyel rukkolt elő- hozzá kitűnő alma pálinkával. Cegléd pogácsával és laskatészta levessel kedveskedett a vendégeknek. Volt egy meghívott vendég is, Vándor Tanya Csongrádról, aki elhozta családi termékeit, és aratott nagy sikert a desszertekkel, szörpökkel, fűszerekkel, lekvárokkal és kézműves termékeivel. 

 

Közben a könyvtár előtt óriás malomjátékot játszhatott nagy és kicsi, volt buborékfújás, óriásszínező, és filléres könyvek között lehetett szemezgetni. Volt egy érdekes könyv bemutató is a Tékaféban. Gábor Felícia csángó származású író mutatta be könyveit, és ami igazán rendhagyó volt, hogy felöltötte magára édesanyja és az öröklött csángó díszöltözetet. Mesélt a sajnos fogyóban levő kis magyar népcsoport mindennapi életéről. (Akinek felkeltettettük az érdeklődését, könyvei megkaphatják a könyvtárban). Közben kihirdették a barackos sütemény verseny győzteseit, a legjobb fotók pályázat nyertesét. Többen ellátogattak a Ceglédi Galériába, ahol az ’Élet a paraszti ház" néprajzi kiállítást tekintették meg. Mosolyogva mesélték, hogy többen kipróbálták, hogyan kell megfejni a Riska tehenet.

 

A jó hangulatú rendezvényt a Cegléd Táncegyüttes zárta.

Forrás: cegledinfo.hu
 

Észak Ipari - kereskedelmi övezet fejlesztés második üteme
2020-06-18 19:30:07
MINTEGY 500 MILLIÓ FORINTBÓL VALÓSUL MEG CEGLÉDEN AZ ÉSZAK IPARI – KERESKEDELMI ÖVEZET FEJLESZTÉSÉNEK MÁSODIK ÜTEME

A Széchenyi 2020 program keretében, „Ipari területek bővítése az Északi Ipari-Kereskedelmi Övezetben Cegléden” címmel, 500 millió forintos európai uniós támogatásból újul meg Cegléden egyebek mellett az Ipartelepi út egy szakasza. A 4-es főút és az Ipartelepi út közötti területen teherbíró utak építése és felújítása, közművek és infrastruktúra kiépítése, valamint a tervek szerint egy adminisztratív szolgáltató központ építésének első fázisa valósulhat meg.
 
Épül a kerékpárút a Pesti úton
2020-04-30 15:45:26
Folytatódik a kerékpárutak fejlesztése, bővítése Cegléden. A Pesti úton is elkezdődött a munka.
 
Karrierlehetőség junior műszaki menedzser munkakörben
2018-09-21 09:41:23
Csatlakozzon csapatunkhoz Junior műszaki menedzser munkakörbe!
Karrierlehetőség műszaki menedzser munkakörben
2018-09-21 09:36:46
Kezdje az új évet új lendülettel, új munkahelyen! Műszaki menedzsert keresünk!